BROUGHAM HALL GDNS, BROUGHAM

Contemporary garden room addition to existing house.

The new extension adopts a clever wedge shape to avoid blocking light to adjacent windows, and this helps to create a dynamic space.
The walls are clad in brickwork to match the existing house, and hide a sloping roof behind a small parapet wall dressed with metal flashing. Similarly, the powder coated aluminium frames to the new glazed screens and sliding doors are coloured dark brown to match with the existing hardwood windows.
The internal space is flooded with natural light via the rooflight in the ceiling and also from the glazed sliding doors which open onto the garden.
 
Acknowledgements

Client- Mr and Mrs Stables
Structural Engineer- Tweddell and Slater
Contractor- G and S Wilson Builders

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player